Burgemeester verrast inwoner Grootegast met lintje via All You Need Is Love

Foto: All You Need is Love

Mevrouw Brandsma-Claus uit Grootegast hoorde vrijdagochtend op een bijzondere manier dat ze een koninklijke onderscheiding ontvangt. Een vrachtwagen van All You Need Is Love, het RTL-televisieprogramma van Robert Ten Brink, reed voor haar huis met daarop een videoboodschap van burgemeester Ard van der Tuuk.
Lees meer over
Westerkwartier

Terwijl ze werd gefilmd door een cameraploeg kreeg mevrouw Brandsma-Claus de videoboodschap te horen. Ze was voor het programma opgegeven door haar zoon. Volgens hem is ze een trouwe kijker en leek het hem extra mooi haar op deze manier te verrassen, ook omdat de familie helaas niet bij de bekendmaking van de onderscheiding kan zijn vanwege de coronamaatregelen. De gemeente besloot mee te doen met het idee.

Meer onderscheidingen
Er waren vanochtend nog drie koninklijke onderscheidingen in de gemeente Westerkwartier. Ook mevrouw Helder-Scholtens uit Zuidhorn en de heer Bronsema uit Zuidhorn hoorden dat zij zijn onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw De Koning uit Niebert werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook zij ontvingen alle drie een videoboodschap van de burgemeester.