Concertserie Muziek op de Borg in Nienoord uitgesteld tot januari

De borg op Landgoed Nienoord. Foto: Archief DVHN

De concertreeks ‘Muziek op de Borg’ in borg Nienoord wordt verplaatst naar januari. Volgens de organisatie kunnen de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen moeilijk worden gerealiseerd in het kasteel.

Het probleem zit met name in de smalle gangen van het gebouw. Hierdoor is het onmogelijk om de coronamaatregelen na te leven en een veilig concert te organiseren.

Andere locatie geen optie

Het evenement verplaatsen naar een andere locatie is volgens de organisatie geen optie. ‘Juist de combinatie van kamermuziek en een prachtige ambiance van een kasteel maakt de serie zo succesvol en gewaardeerd door het publiek.’

De concertreeks is nu onder voorbehoud uitgesteld tot januari. Organisator Wim Haas meldt ‘goede hoop’ te hebben om in het nieuwe jaar van start te gaan en bezoekers te ontvangen.

Laatste zondag van de maand

De concertreeks Muziek op de Borg is een initiatief van de voormalige Culturele Raad Leek. De concerten op het gebied van klassieke muziek en jazz vinden steeds plaats op de laatste zondag van de maand in de balzaal van Kasteel Nienoord. organisatie maken de smalle gangen van Kasteel Nienoord het onmogelijk om de coronamaatregelen goed te hanteren en een veilig concert te organiseren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu