Duizenden adressen in het Westerkwartier worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk, krijgen aansluitpunt in de meterkast

Graafwerkzaamheden van ViberQ bij Kommerzijl. Foto: ViberQ

Duizenden adressen in de gemeente Westerkwartier worden binnenkort aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dit voorjaar maakten honderden inwoners van de gemeente kenbaar interesse te hebben in een aansluiting van ViberQ. Op basis daarvan heeft het bedrijf besloten om grootschalig woningen te voorzien van een glasvezelaansluiting.
Lees meer over
Westerkwartier

Deze adressen krijgen een glasvezelaansluitpunt in de meterkast. Of de bewoners en/of eigenaren daar vervolgens iets mee doen, mogen ze zelf bepalen. Zij kunnen bij verschillende providers van internet, televisie of telefoniediensten een abonnement nemen. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om alles te laten zoals ze het nu hebben geregeld.

De aannemers die de werkzaamheden namens ViberQ gaan uitvoeren, maken de komende maanden afspraken met de bewoners over graaf- en aansluitwerkzaamheden. De voorbereidingen zijn momenteel al in volle gang. Zo wordt er in Kommerzijl al gegraven om woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

Geen aansluitingskosten

De inwoners van het Westerkwartier die zich dit voorjaar hadden aangemeld waren bereid om honderden euro’s te betalen voor hun aansluiting, maar dat is nu dus niet meer nodig. ViberQ heeft deze geïnteresseerden deze week op de hoogte gesteld van het besluit. De inwoners hebben als bedankje voor het vertrouwen een waardebon gekregen, die zij in kunnen leveren bij een winkel in hun gemeente.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu