Energiecoöperatie Gloed uit Garnwerd exploiteert zonnecarport in Zuidhorn

Foto (ter illustratie): Shutterstock

Energiecoöperatie Gloed uit Garnwerd neemt de exploitatie van de achter het gemeentehuis van Zuidhorn aan te leggen zonnecarport voor haar rekening.
Lees meer over
Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier maakte in januari 2021 bekend 650.000 euro te willen investeren in de zonnecarport – een overkapping met zonnepanelen. Een plan dat een warm onthaal kreeg in de gemeenteraad. De gemeente moest alleen nog op zoek naar een exploitant voor de zonnecarport.

Die vond ze in Gloed, de Garnwerder energiecoöperatie die als doelstelling heeft duurzame energieprojecten te realiseren waarbij de opbrengsten ten goede komen aan de deelnemers.

Opbrengst voor minima

De gemeente koopt de zonnecarport, enie.nl levert de 1100 zonnepanelen en Gloed neemt de exploitatie voor haar rekening. De opbrengst komt ten goede aan honderd huishoudens met een minimuminkomen die in de buurt wonen.

De inschrijving start op korte termijn. Humanitas, Stichting Schuldhulpmaatje en Sociaal Werk De Schans helpen mee door inwoners waarmee ze in contact staan op deze mogelijkheid te wijzen.

Vijfsterrenhotel voor kikkers

De gemeente grijpt de bouw van de zonnecarport aan om het terrein anders in te richten. Ze start binnenkort met het planten van groen en het aanpakken van de vijver. Dat wordt volgens deskundigen ‘een vijfsterrenhotel voor kikkers’.

De zonnecarport wordt voor 1 mei opgeleverd.

Nieuws

menu