Fietspad van Pieterzijl naar Munnekezijl lijkt haalbaar door bijdragen provincie en gemeente

Foto: Pixabay.

Het jarenlang gewenste fietspad van Pieterzijl naar Munnekezijl lijkt er, dankzij een subsidie van de provincie en de mogelijke bijdrage door de gemeente, te kunnen komen.

Dat meldt gemeente Westerkwartier.

Het fietsommetje was al jaren een wens van Plaatselijk belang Pieterzijl.

Subsidie voor aanleg

De provincie heeft besloten het fietspad Pieterzijl de gevraagde subsidie toe te kennen, meldt gemeente Westerkwartier. ‘Hiermee is 50 procent van de benodigde kosten gedekt. In de perspectiefnota van de gemeente is budget opgenomen voor het verbeteren van het netwerk van wandel- en fietspaden.’

De raad beslist op 7 juli over deze perspectiefnota. Daarnaast gaat Plaatselijk Belang Pieterzijl op zoek naar subsidies om de aanleg van het fietspad en de gewenste voorzieningen mogelijk te maken.

2023

Wethouder Recreatie en Toerisme Elly Pastoor noemt het fietspad ‘een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners en gemeente’.

Op het moment dat de gemeenteraad heeft ingestemd met de perspectiefnota start de uitwerking van het plan. De gemeente verwacht dat men uiterlijk in 2023 het ommetje Pieterzijl-Munnekezijl langs de Lauwers kan fietsen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu