Fietsverlichtingscampagne ‘AAN in Groningen’ afgetrapt in Westerkwartier

Vanaf links wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi, Henny Oosterveld (ANWB) en Heine Hiemstra (medewerker Verkeer en Vervoer). Foto: Eigen foto

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier, Henny Oosterveld van ANWB en verkeersmedewerker Heine Hiemstra van de gemeente Westerkwartier hebben woensdag op meerdere plekken op het fietspad bij Boerakker de tekst ‘Zet je licht aan!’ gespoten. Ze gaven daarmee het startschot voor de fietsverlichtingscampagne ‘AAN in Groningen’ binnen de gemeente Westerkwartier.

Verkeerswijzer Groningen vraagt met deze campagne, in samenwerking met de ANWB, aandacht voor het gebruiken van fietsverlichting in het donker. Dit is nodig omdat fietsers relatief vaak slachtoffer van ongevallen zijn.

Online en fysiek

De campagne wordt zowel online als fysiek gevoerd. Op de site van de Verkeerswijzer Groningen zijn flyers en folders met informatie over dit onderwerp te vinden. De folders zijn ook verkrijgbaar bij onder meer gemeentehuizen en politiebureaus.

Verder zijn in de gehele provincie (driehoeks)borden geplaatst om fietsers te attenderen op het gebruik van fietsverlichting.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu