Gemeente Westerkwartier gaat paspoorten thuisbezorgen

Aanvragen moet nog wel op één van de vier gemeentelocaties.

De gemeente Westerkwartier gaat paspoorten en ID-kaarten bezorgen bij de aanvragers thuis of op het werk.

Die extra service wordt vanaf 1 januari 2020 geboden. kunnen hun reisdocument dan op ieder gewenst adres in Nederland kosteloos laten bezorgen. Inwoners die hun document liever zelf afhalen, kunnen dit blijven doen op de locatie waar de aanvraag is ingediend.

Volgende stap

Eerder dit jaar is de gemeente al gaan werken op afspraak, zodat inwoners op een passende locatie meteen door de juiste persoon worden geholpen. Het bezorgen van reisdocumenten is een volgende stap in de dienstverlening. Burgemeester Koos Wiersma is blij met deze nieuwe service van de gemeente: „Wij willen dichtbij onze inwoners staan. Dit gaat veel verder dan de dienstverlening tijdens kantooruren in een van de gemeentelocaties. Wij kunnen deze documenten doordeweeks kosteloos bezorgen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Maar ook op zaterdag, wanneer mensen vaak iets meer tijd hebben. Hierom wordt vanuit de samenleving ook gevraagd.”

Aanvragen wel op gemeentehuis

Aanvragen van een ID-Kaart of paspoort blijft plaatsvinden op een van de vier gemeentelocaties. Als het document klaar is, ontvangt de aanvrager een mail met een link voor het maken van een afspraak voor bezorging. Dat kan vanaf de volgende dag in een tijdvak van 4 uur. Een half uur van tevoren ontvangt de aanvrager een sms met daarin het tijdstip van bezorging.

Ook op zaterdag

De bezorging kan plaatsvinden op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur. De bezorger legitimeert zich en geeft het document aan de aanvrager af en het oude document wordt volgens de richtlijnen ongeldig gemaakt. Het gecertificeerde bedrijf Dynasure doet de bezorging namens de gemeente. Momenteel loopt er een landelijke proef voor het digitaal aanvragen van rijbewijzen, waarbij ook de bezorging van dat document wordt meegenomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu