Gerenoveerde historische sluis in Leek heropend. 'De gemeente heeft er weer een blikvanger bij'

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi heropende de gerenoveerde sluis. Daarbij gesteund door omwonenden, uitvoerders en leden van de voormalige commissie gemeentelijke monumenten Leek. Foto Eigen foto

De gemeente Westerkwartier heeft er weer een blikvanger bij. Dat zei wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van Westerkwartier donderdag bij de heropening van de gerenoveerde historische sluis (3de verlaat) aan de Diepswal in Leek.
Lees meer over
Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier pakte de renovatie van het vervallen gemeentelijke monument vorig jaar - na jaren van onderzoek en voorbereiding - op. Daarbij zijn de sluiswanden en het straatwerk vervangen, en werd de schijnbrug over de sluis van een nieuwe leuning voorzien.

Zowel de constructie van de sluiswanden als de leuning op de schijnbrug behield de originele uitstraling.

Parels in het landschap

,,Met de renovatie kan de sluis weer jaren mee en heeft de gemeente er weer een mooie blikvanger bij in het Hoofddiep, naast de onlangs gerenoveerde vaste brug en brug de Kromme Kolk”, zei Geertje Dijkstra-Jacobi bij de heropening van de sluis.

,,Deze drie parels in het landschap leveren een belangrijke bijdrage aan het mooier maken van onze prachtige gemeente Westerkwartier.”

Nieuws

Meest gelezen

menu