GroenLinks en PvdA Westerkwartier willen in zee met Bé Schollema (42) als wethouder

Sandra de Wit (PvdA), beoogd wethouder Bé Schollema en Annemiek Kleinjan Uneken (GroenLinks)

GroenLinks en PvdA schuiven Bé Schollema uit Middelstum naar voren als kandidaat-wethouder namens beide partijen in de gemeente Westerkwartier. Afgelopen donderdag is hij voorgesteld aan de beide raadsfracties.
Lees meer over
Westerkwartier
Appingedam
Delfzijl
Oldambt
Pekela

Schollema is 42 jaar en lid van de PvdA. Van 2014 tot 2020 was hij wethouder voor PvdA en GroenLinks in de gemeente Loppersum totdat die met Delfzijl en Appingedam opging in de gemeente Eemsdelta.

Van Loppersum naar Pekela

Hoewel hij als PvdA-lijsttrekker in Eemsdelta veel stemmen trok, lukte het hem niet om vervolgens zijn wethoudersloopbaan in deze fusiegemeente voort te zetten. Sinds vorig jaar is hij PvdA-wethouder in Pekela, waar zijn twee jaar geleden overleden vader Meindert Schollema jarenlang burgemeester was. In 2020 werd Bé Schollema door het blad Binnenlands Bestuur genomineerd als ‘beste bestuurder van een kleine gemeente’.

‘De taal van de inwoners’

In reactie typeert Annemiek KleinJan van GroenLinks beoogd wethouder Schollema als ,,bestuurlijk capabel, intelligent en oprecht’‘. Ze zegt: ,,Hij heeft gevoel voor politieke verhoudingen en spreekt de taal van de inwoners.” Volgens PvdA-lijsttrekker Sandra de Wit zijn thema’s als armoedebestrijding, klimaat en wonen bij Schollema in goede handen.
Nieuws

menu