GroenLinks wille snelle oplossing voor ruimtegebruik voor Lauwers College in Grijpskerk. Bij voorkeur een nieuwe stek in het dorp

Foto: Google Street View

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Westerkwartier vindt het nodig dat er snel een oplossing komt voor het ruimtegebrek van het Lauwers College in Grijpskerk.
Lees meer over
Westerkwartier

Uitbreiding van de school op de huidige plek is erg lastig, weet fractievoorzitter Klaas-Wybo van der Hoek. ,,Onze eerste keuze zou daarom zijn deze succesvolle school een nieuwe stek in het dorp te gunnen. Daar kunnen dan ook andere organisaties en activiteiten gehuisvest worden. Bijvoorbeeld een van de basisscholen of zelfs beide.”

Op de huidige plek van het Lauwers College kunnen vervolgens woningen worden gebouwd, meent Van der Hoek. ,,Om nieuwe betaalbare woonruimten zitten we immers te springen in Westerkwartier, ook in Grijpskerk. Zo slaan we vele vliegen in een klap.”

Van der Hoek acht het van groot belang dat het Lauwers College voor de lange duur behouden blijft voor Grijpskerk. ,,Uit onderzoek blijkt dat deelname aan onderwijs voor een belangrijk deel bepaald wordt door de nabijheid van een school. Deze school is natuurlijk ook belangrijk voor de leefbaarheid van Grijpskerk en omliggende dorpen.”

Vernieuwend onderwijsconcept

Het ruimtegebrek wordt toegeschreven aan de sterk toegenomen instroom van leerlingen sinds de invoering van een vernieuwend onderwijsconcept. Ook de sluiting van de vestiging van het Gomarus College in Zuidhorn heeft geleid tot een hoger leerlingental in Grijpskerk.

Nieuws

Meest gelezen

menu