Het KunstKwartier naam kunstencentrum voor hele gemeente Westerkwartier

De drie coördinatoren (vlnr) Roelf Postma en Jildou Renema (Kunstbedrijven) en Jappie Postma (Muziekonderwijs Grootegast) Foto: Koos Bijlsma

Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast zijn per 1 januari van dit jaar samengegaan in een nieuwe organisatie. Deze coöperatieve vereniging van zelfstandige kunstdocenten krijgt de naam Het KunstKwartier.
Lees meer over
Westerkwartier

Deze naam komt voort uit een prijsvraag die Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast in hun laatste harmonisatiegesprekken uitschreven. Marijke Plaat, Lisette de Vries en Peter Brons bedachten de naam.

Zij winnen drie gratis kunstlessen naar keuze, een prijs die Peter Brons beschikbaar stelt aan een ‘financieel minder bedeeld’ kind uit Zuidhorn dat graag muziek wil maken.

Nieuwe bestuursleden zoeken

Het KunstKwartier gaat het cultuuraanbod voor alle inwoners van het Westerkwartier faciliteren. De periode tot de zomervakantie wordt onder meer gebruikt om nieuwe bestuursleden te zoeken en een nieuwe huisstijl en website te ontwerpen.

Vanaf 1 augustus 2021 zijn Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast volledig opgegaan in het nieuwe kunstencentrum.

Nieuws

Meest gelezen

menu