Het Sprookje uit Tolbert speelt dit jaar voor het eerst in 67 jaar geen sprookjesvoorstelling

Beeld van een eerdere voorstelling van Het Sprookje. Foto: Be van der Veen

Stichting Het Sprookje uit Tolbert heeft vanwege de verzwaarde coronamaatregelen besloten dit jaar voor het eerst in 67 jaar geen sprookjesvoorstelling op de planken te brengen.

Het Sprookje speelde haar eerste sprookjesvoorstelling op 7 december 1953. Sindsdien bracht ze elk jaar, steevast in de eerste week na Sinterklaas, meerdere malen zo’n sprookjesvoorstelling op de planken. Heel lang in het Corso Theater in Leek, de laatste jaren in De Postwagen in Tolbert.

1800 bezoekers

In een persbericht meldt het bestuur van de stichting het besluit de voorstelling dit jaar te annuleren met pijn in het hart te hebben genomen. ‘Het coronavirus heeft het bestuur tot dit besluit gedwongen’, schrijft ze.

‘Dit is betreurenswaardig voor alle spelers en vrijwilligers die Het Sprookje jaarlijks mogelijk maken, maar vooral ook voor de circa 1500 leerlingen van het basisonderwijs in de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld en de overige 300 bezoekers, waaronder cliënten van De Zijlen, die de acht uitvoeringen met veel enthousiasme bezoeken.’

Speciale voorstelling voor dementerenden

Stichting Het Sprookje was van plan dit jaar voor het eerst een speciale voorstelling te spelen voor dementerende mensen en hun mantelzorgers. ‘Hopelijk kan dit plan volgend jaar wel gerealiseerd worden’, stelt ze, om eraan toe te voegen dat de voorbereidingen voor de uitvoeringen in december 2021 al weer zijn begonnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu