Integraal kindcentrum in De Wilp heet De Steltloper. Twee scholen en een kindercentrum komen hier samen

Foto: Eigen foto

Het nieuwe integrale kindcentrum (IKC) in De Wilp heeft de naam De Steltloper gekregen. Deze naam werd dinsdag onthuld door de kinderen van de basisscholen De Dorpel en De Wegwijzer en kindercentrum Babbel, die na de zomervakantie samenkomen in het eerste IKC van Stichting Quadraten.

De naam is bedacht, en gekozen, door ouders, leerkrachten en kinderen uit De Wilp; de wulp is een steltloper. Het logo, ontworpen door ontworpen door Jaap de Mars van Marsworx uit De Wilp, toont een kind op stelten in kleurrijke cirkels.

IKC De Steltloper is voorlopig gehuisvest in het schoolgebouw van De Wegwijzer, dat is uitgebreid met een unit met vier lokalen. Op de lange termijn staat nieuwbouw op het programma.

Naam vastgelegd door dronepiloot

De kinderen van het nieuwe IKC onthulden de naam door per groep een letter hoog te houden. Vervolgens legde een dronepiloot de naam van grote hoogte vast. Vervolgens mochten de leerlingen- en kinderraden en drie peuters, bijgestaan door Wilma Drenth en Patrick Tuil van stichting Quadraten, het bord onthullen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu