Jeugdcommissie Garnwerd, Stichting Kuzemerkooi en Plaatselijk Belang Visvliet genomineerd voor leefbaarheidsprijs Westerkwartier

Foto: Unsplash

De Jeugdcommissie Garnwerd, Stichting Kuzemerkooi uit Oldekerk en Plaatselijk Belang Visvliet zijn genomineerd voor de eerste leefbaarheidsprijs van de gemeente Westerkwartier.

De gemeente Westerkwartier looft deze prijs vanaf nu elk jaar uit aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor de leefbaarheid. Ze hoopt hiermee een stimulans te geven aan (vrijwilligers)activiteiten, die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente.

38vrijwilligers(organisaties) voorgedragen

Inwoners van de gemeente Westerkwartier droegen in totaal 38 vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voor. Een jury selecteerde de drie genomineerden.

De in 2017 opgerichte, vierkoppige, Jeugdcommissie Garnwerd organiseert uiteenlopende, laagdrempelige activiteiten. Hoewel ze zich daarbij daarbij met name op jongeren richt, werd dit jaar ook een openlucht bioscoopvoorstelling voor alle inwoners van Garnwerd gehouden.

De Kuzemerkooi is een tien hectare groot natuur- en recreatiegebied bij Oldekerk. De vrijwilligers van Stichting Kuzemerkooi bekommeren zich gedurende het hele jaar om het speelveld, de eendenkooi, een vleermuizengrot, het kabouterbos, en fiets-, ruiter- en de wandelpaden.

Plaatselijk Belang Visvliet promoot het dorp Visvliet in het algemeen en de verenigingen in het dorp in het bijzonder. Dit resulteert in een grote onderlinge betrokkenheid van de inwoners. Dit jaar is ’t Heirhuys met op de bovenverdieping een bed and breakfast gerealiseerd. ’t Heirhuys is een ontmoetingsplek voor dorpsbewoners, waar ook streekproducten worden verkocht.

Burgemeester komt langs

Burgemeester Ard van der Tuuk onthult 5 november wie de eerste winnaar van de leefbaarheidsprijs van de gemeente Westerkwartier, en daarmee 500 euro, is. Hij komt hiervoor persoonlijk bij de winnaar, én de overige genomineerden, die respectievelijk 300 en 200 euro winnen, langs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu