Dolle Zaterdag in Leek. Coronaproof koopjes jagen, kleedjesmarkt, springkussens en muziek

Ondernemer Henk-Jan Klooster bij het aanbiedingenrek voor zijn modezaak in de Tolberterstraat. 

Winkeliers in het centrum van Leek maken zich op voor de tiende editie van Dolle Zaterdag. Die vindt komende zaterdag 21 augustus plaats.

Al een paar weken lang houden veel winkeliers opruiming. Op de laatste zaterdag van de schoolvakantie sluit de middenstand van Leek traditioneel de opruimingsperiode af. ,,Artikelen die dan nog niet zijn verkocht, gaan extra voordelig de deur uit,'' zegt eigenaar Henk Jan Klooster van modezaak De Heeren van Leek.

Vorig jaar moest Dolle Zaterdag vanwege corona worden afgelast. Dit jaar kan het evenement gelukkig wél doorgang vinden. Alle feestelijke activiteiten op straat worden coronaproof uitgevoerd, verzekert de organisatie.

Er is zaterdag een kleedjesmarkt en een optreden van zanger Bert Solo. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen. Sommige deelnemende winkeliers bieden niet alleen koopjes aan, maar houden ook proeverijtjes, workshops en demonstraties.

Volgens Klooster leert de ervaring dat Dolle Zaterdag tweemaal zoveel klanten trekt dan ‘gewone’ zaterdagen. ,,We zijn blij dat Dolle Zaterdag dit jaar weer kán. We zien de editie van dit jaar als de aftrap naar een nieuwe periode waarin we de bezoekers aan het centrum hernieuwd kennis willen laten maken met alle ondernemers. We maken er dit jaar echt een feest van.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu