Leerkrachten school Zevenhuizen eisen na zomervakantie nieuwe directeur (update)

Obs 't Veenpluis in Zevenhuizen Foto: DvhN

Acht van de twaalf docenten van de 110 leerlingen tellende openbare school Het Veenpluis in Zevenhuizen willen af van directeur Maria Luimstra.
Lees meer over
Westerkwartier

Dat hebben de docenten schriftelijk laten weten aan het college van bestuur van stichting Quadraten, waaronder Het Veenpluis valt. Volgens bestuurder Gerrit Rotman van Quadraten beklaagden leerkrachten zich al in mei bij Quadraten over de slechte sfeer op school. ,,Wij hebben toen een onafhankelijk onderzoeker gevraagd de werkprocessen op de school en de wijze van leidinggeven in beeld te brengen’’, zegt hij.

Onvoldoende draagvlak

Volgens Rotman bleek uit het onderzoek dat Luimstra die sinds een jaar directeur is op Het Veenpluis, er niet in is geslaagd om voldoende draagvlak op te bouwen onder haar collega’s. Vlak voor de zomervakantie is Quadraten begonnen met het voeren van gesprekken met de leerkrachten. ,,Die gesprekken krijgen in de laatste week van de schoolvakantie een vervolg. Dan gaan we ook opnieuw in gesprek met de directeur. Daarna maken we de balans op en kijken we hoe de toekomst van Het Veenpluis eruit moet komen te zien. En ook of er plaats blijft voor de huidige directeur.’’ Om zorgvuldigheidsredenen wilde Rotman hierop dinsdag niet vooruitlopen.

Docenten wijzen bemiddeling af

Volgens bestuurder Rotman weigeren de leerkrachten die af willen van directeur Luimstra iedere vorm van bemiddeling. Inmiddels heeft de oudergeleding van de medezeggenschapsraad het vertrouwen in Luimstra opgezegd. Dinsdag stelde VVD-raadslid Mattheus Gorter schriftelijke vragen over de kwestie aan B en W van de gemeente Westerkwartier.

VVD: Gemeente moet ingrijpen

De maatschappelijke onrust in Zevenhuizen onder de ouders en verzorgers van jonge kinderen in Zevenhuizen is volgens Gorter zo groot dat hij het als de taak ziet van de gemeente om in te grijpen. Het raadslid wil van het college weten of het op de hoogte is van de kwestie en of het mogelijkheden ziet om zelf te bemiddelen tussen de partijen.. Formeel heeft de gemeente geen rol omdat het openbaar onderwijs in Westerkwartier op afstand is gezet. Directeur Luimstra wilde dinsdagmiddag geen commentaar geven.

Nieuws

menu