Lidl in Leek verhuist naar Liekeblom. Pand aan Samuel Leviestraat te klein

De Lidl verhuist eind 2022. Koos Bijlsma

Supermarkt Lidl die nu nog gevestigd is in de Samuel Leviestraat in Leek verhuist naar het overdekte winkelcentrum Liekeblom. In de loop van deze week maken Lidl, de eigenaar van Liekeblom en gemeente Westerkwartier dit nieuws wereldkundig.
Lees meer over
Westerkwartier

Lidl betrekt de winkelunit die bijna twee jaar geleden vrijkwam na het faillissement van de Plus supermarkt op deze plek. Op de huidige locatie is Lidl uit zijn jasje gegroeid. Daarom is verhuizing nodig. De vrijgekomen supermarktruimte in de Liekeblom is niet toereikend voor Lidl. Daarom voert vastgoedondernemer Gerlof Zuidema - eigenaar van de Liekeblom - gesprekken met zittende huurders om te onderzoeken of zij bereid zijn hun zaken binnen het winkelcentrum te verhuizen.

Verhuizing moet eind 2022 plaatsvinden

Omdat er aanpassingen nodig zijn in de openbare ruimte rond Liekeblom is Lidl ook in gesprek met de gemeente Westerkwartier. De supermarktketen wil de bereikbaarheid van het winkelcentrum verbeteren. Volgens wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi (VZ Westerkwartier, verkeer) zijn hierover nog geen knopen doorgehakt. De verhuizing van Lidl naar de Liekeblom moet eind dit jaar plaatsvinden. Sinds een jaar of tien zit Lidl aan de Samuel Leviestraat. Lidl laat waarschijnlijk geen leeg pand achter op de huidige locatie. Zittende winkeliers in Leek hebben belangstelling aan de dag gelegd om de huur van de supermarkt op deze locatie over te nemen.

Nieuws

menu