Lokale politiek wekelijks op radio bij RTV Zulthe. Eerste gasten burgemeester Klaas Smid en raadslid Harm Beute

Foto ter illustratie. Pixabay

De lokale omroep Zulthe die actief is in de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld, begint zaterdag 27 november met een wekelijks politiek programma. De presentatie is in handen van Bert Zwart uit Tolbert en Koos Bijlsma uit Zuidhorn. De eerste gasten die zij ontvangen, zijn burgemeester Klaas Smid van Noordenveld en raadslid Harm Beute van de lokale partij VZ Westerkwartier uit Grootegast.
Lees meer over
Westerkwartier
Noordenveld

Burgemeester Smid is onlangs na zes jaar herbenoemd in Noordenveld. Tijdens het radioprogramma dat vanuit de studio in Marum iedere week live wordt uitgezonden, geeft Smid uitleg over zijn drijfveren. Ook krijgt hij de vraag voorgelegd of hij niet liever had gezien dat zijn gemeente Noordenveld was heringedeeld met de voormalige gemeente Leek

Meest spraakmakende raadslid van Westerkwartier

Beute als tweede studiogast, bouwde een zekere reputatie op als meest spraakmakend raadslid van Westerkwartier. Al een paar maanden nadat de herindeling tot stand was gekomen, liet hij zich in interviews ongewoon kritisch uit over functioneren van gemeenteraad, B en W en ambtelijk apparaat. Hij laakte met name het hoge ziekteverzuim onder ambtenaren. Zo lokte hij tot tweemaal toe een spoeddebat uit, waarin hij op het matje werd geroepen. Beute gaat uitleggen hoe Westerkwartier er nu voorstaat.

Iedere zaterdagmorgen uitgezonden

Het nieuwe politieke radioprogramma wordt iedere zaterdagmorgen uitgezonden van 11 tot 12 uur. Een naam voor het programma moet nog worden bedacht. RTV Zulthe wil luisteraars hier nauw bij betrekken.

Nieuws

Meest gelezen

menu