Loopgroep Zuidhorn neemt afscheid van het oudste lid (80), Hans Kooistra hangt zijn loopschoenen aan de wilgen

Foto: Loopgroep Westerkwartier

Hij was het oudste lid van de Loopgroep Zuidhorn, maar heeft nu besloten om zijn hardloopschoenen aan de wilgen te hangen. Donderdag werd Hans Kooistra tachtig jaar en dat vond hij een mooi moment om af te zwaaien.
Lees meer over
Westerkwartier

Vanwege zijn verjaardag én afscheid kreeg hij van Alex Mostert, het jongste lid van de vereniging, een mooie bos bloemen aangeboden. Kooistra was verrast door het fijne gebaar.

Gevraagd naar wat hij als boodschap zou willen meegeven, zei Kooistra: ‘Je bent nooit oud te oud om met hardlopen te beginnen! Ik was 67 toen ik begon, en heb al die jaren met veel plezier meegedaan.’

Alle leeftijden

Erwin van der Zwaag, lid van het bestuur van de loopgroep, vindt het jammer Kooistra als trouw lid te verliezen. ‘Van ons mag Hans doorgaan. Wij zijn er voor alle leeftijden. Woon je in of om Zuidhorn, en wil je niet langer alleen lopen, of gewoon kennismaken met de loopsport, kom gewoon een keer langs! Je mag sowieso drie keer vrijblijvend mee komen trainen.’

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu