Meer ruimte voor kort parkeren in centrum Zuidhorn: zes nieuwe halfuur-parkeervlakken

Foto: Pixabay

De gemeente Westerkwartier breidt het aantal plaatsen voor kort parkeren in het centrum van Zuidhorn uit. Er komen zes halfuur-parkeervlakken bij.
Lees meer over
Westerkwartier

Het gebeurt heel regelmatig dat mensen die kort in het centrum van Zuidhorn moeten zijn hun auto buiten de bestaande parkeervakken parkeren; zij parkeren hun auto op de Burgemeester Kruisingalaan en de Overtuinen. Dit is in strijd met het parkeerverbod.

Om dit beter te reguleren, heeft de gemeente in overleg met de Zakenkring Zuidhorn besloten het aantal plaatsen voor kort parkeren uit te breiden.

Er komen drie parkeervakken op de Overtuinen, grenzend aan de Burgemeester Kruisingalaan. Omdat dit plein op vrijdagen toneel is van de markt, zijn deze parkeervakken op vrijdagen van 08.00 tot 18.00 uur niet beschikbaar.

Verder worden twee parkeervakken in de Hoofdstraat (voor Schoenmode Land) en één parkeervak aan de Burgemeester Kruisingalaan (naast de Groene Kever; aansluitend bij de bestaande parkeervakken) gerealiseerd.

De aanleg van de zes parkeervakken begint naar verwachting deze maand nog. De werkzaamheden nemen drie tot vier dagen in beslag.

Nieuws

Meest gelezen

menu