Museum voor Zinloos Afval op tweedaags evenement Kunst op Nienoord in Leek

In plastic verpakte komkommers. Foto: Shutterstock

Op het tweedaagse (10 en 11 oktober) evenement Kunst op Nienoord in Leek wordt het Museum voor Zinloos Afval geopend. In dit museum, een initiatief kunstenaar en ruimtelijk vormgever Maria Koijck uit Groningen, wordt afval tentoongesteld dat nergens toe gediend heeft.
Lees meer over
Westerkwartier

Maria Koijck doelt hiermee op producten die in het dagelijks leven misschien wel gedachteloos in de afvalbak worden gegooid.

Als voorbeeld noemt ze de plastic verpakking van de komkommer. In het Museum voor Zinloos Afval wordt zo’n verpakking op een zuiltje onder een glazen stolp geplaatst. Met een beschrijving van het product op de zuil.

Footprint

Ook de footprint van dergelijke producten - hoeveel energie en koolstofdioxide heeft het produceren, transporteren en verwerken ervan gekost - komt aan de orde.

Maria Koijck geeft zaterdag 10 oktober bovendien een lezing over zinloos afval. Aanmelding voor deze (gratis) lezing, die om 14.00 uur begint, is verplicht.

Kunnst op Nienoord

Kunst op Nienoord vindt zaterdag 10 en zondag 11 oktober plaats in het koetshuis, de expositiehal en tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek. 35 kunstenaars presenteren er hun mooiste werken en vertellen over hun passie, denkbeelden en werkwijze.

In het koetshuis staan demonstraties steenbewerking, schilderkunst, beeldhouwen, Japans inkt schilderen en sier smeden geprogrammeerd.

Kunst op Nienoord duurt beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen een ticket reserveren op www.museumnienoord.nl . Per tijdsblok van een uur worden 50 bezoekers toegelaten.

Nieuws

Meest gelezen

menu