Organisatie Westerkwartier Food Run kiest voor zekerheid en verplaatst evenement naar 2021

Foto: Eigen foto

De eerste Westerkwartier Food Run, de opvolger van de Westerkwartier Marathon, vindt niet zaterdag 3 oktober 2020 maar zaterdag 2 oktober 2021 plaats.

De organisatie Westerkwartier Food Run stelt hiermee te kiezen voor zekerheid en duidelijkheid vooraf. Voor alle partijen.

‘Tot 1 september zijn geen evenementen toegestaan en het is maar de vraag of dat daarna wel toegestaan is’, schrijft ze in een persbericht. ‘Daardoor verwachten wij geen nieuwe inschrijvingen tot medio september. Daarnaast is het nu lastig om afspraken te maken met bedrijven en horeca; zij hebben belangrijker zaken - en zorgen - aan hun hoofd.’

Wie zich al had aangemeld, is verzekerd van deelname in 2021. ‘Op verzoek kan de aanmelding echter ook ingetrokken worden’, meldt de organisatie die iedereen hierover persoonlijk informeert.

Alle lopers krijgen onderweg culinaire gerechten

Tijdens de Westerkwartier Food Run leggen hardlopers én wandelaars een circa tien kilometer lang parcours in en rondom Leek af. Daarbij worden zeker vier gebouwen aangedaan. Bovendien krijgen alle deelnemers onderweg minimaal vier culinaire gerechten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
Coronavirus
menu