Project Next Education (Westerkwartier) krijgt 18.500 euro uit het Google Data Center Community Grants Program

Foto: Pixabay.

Next Education, een project van gemeente Westerkwartier, Stichting Quadraten, de Rijksuniversiteit Groningen en het Fablab Groningen, heeft 18.500 euro gekregen van het Google Data Center Community Grants Program.
Lees meer over
Westerkwartier

Next Education is erop gericht kinderen van de basisschool technische en academische vaardigheden te leren, waarmee ze maatschappelijke problemen kunnen oplossen, zo schrijft gemeente Westerkwartier. ‘Aan de hand van een maatschappelijk relevant vraagstuk leren kinderen hun onderzoeks- en computervaardigheden te verfijnen’.

Voor een onderzoek met als thema bodemkwaliteit en biodiversiteit onderzoek kinderen bijvoorbeeld wat er nodig is om een moes- en of plantentuin te maken die verschillende dieren en planten stimuleert.

Begeleiding en kans op droomtuin

De leerlingen krijgen hulp van de Rijksuniversiteit en Fablab zodat ze meetinstrumenten kunnen maken, bijvoorbeeld een vochtmeter die ze zelf gaan programmeren met Microbit. Ook krijgen de kinderen begeleiding van leerlingen van het AOC Terra. De deelnemende scholen kunnen 1500 euro winnen voor de daadwerkelijke aanleg van hun droomtuin.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu