Recordaantal deelnemers voor Leekster Voetbalgala. 62 clubs hebben zich aangemeld. 20 damesteams en 42 herenteams

Zaalvoetbal. Illustratie: Shutterstock

Na de afgelasting van vorig jaar heeft zich dit jaar toch weer een recordaantal van 62 clubs aangemeld voor het Leekster Voetbalgala, twee meer dan de vorige editie van twee jaar geleden. Opnieuw zijn de dames met 20 teams vertegenwoordigd, terwijl het herentoernooi 42 aanmeldingen telt.
Lees meer over
Westerkwartier
Noordenveld

Onlangs werd er in besloten kring geloot in Sportcentrum Leek. Dit jaar zijn er enkele teams bij die een tijdje niet geweest zijn: Tynaarlo, Makkinga, Donkerbroek en SVZ. Nieuw is de fusieclub SV Oosterwolde, ontstaan uit de Griffioen en DIO Oosterwolde. VAKO dat verhuisd is naar de zaterdag, komt als vijfde klasser voor het eerst uit in de B-poule. Dit jaar wederom 20 damesteams. Zonder de winnaar van de afgelopen edities Nieuw-Roden. Ook is Gomos dit keer niet van de partij. Nieuw zijn het Combiteam Tynaarlo/Vako dames en de dames uit Veenhuizen.

Aantal speeldagen zijn beperkt

Kerst en de jaarwisseling vallen volledig in het weekend, waardoor de speeldagen beperkt zijn. Op vrijdag 17 december start het B-toernooi met 4 poules van 4 teams. Vanuit het B-toernooi gaan alleen de vier winnaars van de poules door naar het A-toernooi. Na afloop van de wedstrijden van poule A en poule B, maar ook naar afloop van de wedstrijden in poule C en poule D vindt er een halve finale plaats vinden tussen de twee poulewinnaars, Deze twee wedstrijden beslissen wie op de Gala-avond (8 januari 2022) de finalewedstrijd spelen om de felbegeerde beker.

De dames spelen op zaterdag 18 december in 5 poules van 4 teams. De nummer 1 en 2 van elke poule, maar ook de beste twee nummers 3 (totaal 12) spelen op dinsdag 28 december een tweede ronde met 3 poules van 4 teams. De drie winnaars en de beste nummer twee spelen een halve finale om te beslissen wie op de gala-avond (8 januari 2022) de finale mag spelen.

A-toernooi aangevuld met poulewinnaars B-toernooi

De 26 ploegen van het A-toernooi worden aangevuld met de 4 poulewinnaars uit het B-toernooi. Het totaal van het A-toernooi is dan wederom 30 ploegen, verdeeld over 6 poules van 5 teams. Van de 6 poules gaan alle nummers 1 en 2 en de vier beste nummers 3 over naar de halve finale. Deze halve finale wordt voor de eerste keer verdeeld over twee speeldagen, woensdag 29 december en donderdag 30 december.

Van alle poules in de halve finale gaan de nummer 1 en 2 over naar de Gala-avond op zaterdag 8 januari, waar verder gespeeld wordt volgens het knock-out systeem. Voor meer informatie: www.lvgala.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu