VZ Westerkwartier trekt gewraakt initiatiefvoorstel in: groen licht voor mtb’ers Zuidhorn

Het initiatiefvoorstel van Johan de Vries is ingetrokken door VZ Westerkwartier.

De gemeenteraad van Zuidhorn buigt zich vanavond niét over het initiatiefvoorstel dat werd ingediend raadslid Johan de Vries om de besluitvorming omtrent de aanleg van een mtb-baan door twee parken in Zuidhorn uit 2017 terug te draaien. De Vries is van coalitiepartij VZ Westerkwartier. Die heeft besloten het voorstel na massieve kritiek van alle kanten, terug te trekken.
Lees meer over
Westerkwartier

Een burgerinitiatief lag indertijd ten grondslag aan het besluit van de raad om medewerking te verlenen aan de aanleg van de mtb-baan. Volgens De Vries had dit burgerinitiatief pas in behandeling mogen worden genomen als er 25 handtekeningen van medestanders waren overlegd. Vanwege deze ‘procedurefout’ die door B en W van Westerkwartier inmiddels met klem wordt bestreden, wilde hij in de raadvergadering van woensdag de besluitvorming uit 2017 terug laten terugdraaien.

Storm van kritiek

Die actie kwam hem op een storm van kritiek van politieke tegenstanders te staan. Omdat er daarmee geen schijn van kans is dat het initiatiefvoorstel het haalt, is het voorstel na de fractievergadering van maandagavond van VZ Westerkwartier teruggedraaid, bevestigde VZ-voorman Ytsen van der Velde dinsdagmiddag.

‘Onbehoorlijk bestuur’

In reactie reageerden B en W dat het terugdraaien van de besluitvorming door de initiatiefnemers van de route als een vorm van ‘onbehoorlijk bestuur’ kan worden opgevat. Hiervoor had de gemeente financiële aansprakelijk gesteld kunnen worden. Dat had kunnen leiden tot een schadeclaim. Dat was mede een reden voor VZ om eieren voor haar geld te kiezen. Met name veel omwonenden houden het Johan Smit en Waterpark liever verschoond van een mtb-route.

Nieuws

Meest gelezen

menu