VZ kraakt campusplan rsg de Borgen in Leek. Onderwijsgroep Noord moet renovatie uit eigen middelen betalen

VZ-raadslid Johan de Vries bij schoolgebouw Nijeborg in Leek. Hij kan zich niet vinden in plan dat de gemeente de renovatie van dit pand betaalt.

VZ-raadslid Johan de Vries bij schoolgebouw Nijeborg in Leek. Hij kan zich niet vinden in plan dat de gemeente de renovatie van dit pand betaalt. Eigen foto

Regionale scholengemeenschap de Borgen in Leek ziet af van de bouw van een nieuwe campus voor 40 miljoen euro. De redelijk armlastige gemeente Westerkwartier is niet in staat zoveel geld op te hoesten.
Lees meer over
Westerkwartier

In plaats daarvan is nu gekozen voor renovatie van de bestaande schoolgebouwen Lindenborg (havo/vwo) en Nijeborg (vmbo), waarmee circa 15 miljoen is gemoeid. Door middel van nieuwbouw wordt een verbinding gelegd tussen beide gebouwen, waardoor alsnog een campus ontstaat. In deze verbinding wordt plaats ingeruimd voor een openbare bibliotheek, voor de leerlingen én de inwoners van Leek. De nieuwbouw vergt nog eens bijna 3 miljoen euro, die net als de 15 miljoen voor de renovatie van de schoolgebouwen voor rekening komt van de gemeente.

De Borgen stak jarenlang nauwelijks geld in onderhoud

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's