Verrassend verlies tennistalent Niels Visker uit Lageland, maar Jarno Jans uit Roden kan zijn eigen toernooi nu winnen

Tennisser Niels Visker werd verrassend uitgeschakeld in de kwartfinale van het SocioHypotheek ****NRT van REO in Roden.

Jasmijn Gimbrere in actie bij REO in 2019.

Jasmijn Gimbrere in actie bij REO in 2019. Foto: Jan Kanning

De 19-jarige profspeler uit Lageland verloor van Tom Clavel uit Apeldoorn, de nummer 66 van Nederland, met 7-5, 7-6. ,,Ik maakte de verkeerde keuzes, heb niet slim gespeeld’’, reageerde de Nederlands kampioen tot en met 18 jaar van 2019.

In de schoot geworpen

Jarno Jans haalde halve finales van zijn ‘eigen’ toernooi verrassend genoeg wel, al kreeg hij de plek bij de laatste vier in de schoot geworpen: tegenstander Marc Dijkhuizen zegde vanwege competitieverplichtingen in het weekend af. Toernooidirecteur Matthijs Goldberg was natuurlijk niet blij met die afzegging van de voormalige toernooiwinnaar. ,,Dat kan natuurlijk niet, spelers horen het weekend beschikbaar te zijn. Dat heb ik hem zeker laten weten.’’

Jans neemt het zaterdag in de halve finale op tegen Deney Wasserman uit Amsterdam, naast Visker een van de grote talenten van het land.

Tegen dubbelpartner

Bij de vrouwen staat ook een noorderling in de halve eindstrijd. Regerend kampioen Jasmijn Gimbrère won het Groningse onderonsje met Annelin Bakker, maar moest vol aan de bak om zich de 16-jarige Harense hardhitter van het lijf te houden: 6-4, 6-4. ,,Ze speelde heel goed’’, analyseerde Gimbrère, ,,en zette veel druk op me, maar ze maakte in sommige fasen net teveel foutjes en daar kon ik van profiteren.’’ Gimbrère speelt zaterdag voor een plek in de eindstrijd tegen haar dubbelpartner Anna Pribylova uit Rusland, met wie ze in de dubbel ook de halve eindstrijd haalde. Zondag worden de finales gespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu