Vijf tiny houses verrijzen bij Knarrenhof Marum. Naast twintig grondgebonden woningen en een gezamenlijke ruimte

Voorzitter Hans Koenders van de initiatiefgroep Knarrenhof Marum

Vijf tiny houses gaan onderdeel uitmaken van het complex van het toekomstige Knarrenhof op de huidige plek van basisschool De Bron in Marum. Tijdens een digitaal overleg met de initiatiefnemers hebben de toekomstige bewoners hiertoe besloten.
Lees meer over
Westerkwartier

Als de bouw van de klein formaatwoningen op (technische) bezwaren zou stuiten, komen hiervoor drie tot vier grondgebonden woningen in de plaats, meldt voorzitter Hans Koenders namens de initiatiefgroep. Het plan zoals dat er nu ligt gaat uit van de bouw van twintig grondgebonden woningen, een gezamenlijke ruimte en de vijf geplande tiny houses.

Volgens Koenders staat de gemeente Westerkwartier achter de plannen. Hij voorziet dan ook geen belemmeringen bij de uitvoering ervan. Ook Stichting Knarrenhof Nederland en woningcorporatie Wold & Waard zijn betrokken bij het project. Het ene deel van de woningen (voornamelijk bedoeld voor 50-plussers) wordt uitgegeven als koophuizen en een ander deel als huurhuizen. Inmiddels zijn de omwonenden van het gebied rond de school ingelicht over de voortgang van de plannen.

Nieuws

Meest gelezen

menu