Inwoners Westerkwartier kunnen ook weer 's avonds een paspoort of rijbewijs afhalen. Gemeente verruimt openingstijden locaties Leek en Zuidhorn

Het gemeentehuis in Zuidhorn. Foto: DVHN

De gemeente Westerkwartier verruimt maandag de openingstijden van haar locaties in Leek en Zuidhorn. Daarmee ontstaat meer ruimte voor een afspraak voor het aanvragen of afhalen van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.
Lees meer over
Westerkwartier

Na de uitbraak van het coronavirus bleef alleen de locatie Zuidhorn geopend. De andere drie gemeentelocaties in Grootegast, Leek en Marum werden gesloten.

Met de versoepeling van de coronamaatregelen werden per 1 juli ook de deuren van het onderkomen in Leek heropend. De gemeentelocaties in Leek en Zuidhorn zijn sindsdien van 08.00 uur tot 12.00 uur geopend.

Afspraken buiten werk- en schooltijden

Vanaf maandag 31 augustus kunnen ook weer afspraken worden gemaakt op de maandagavond in Zuidhorn, de donderdagavond in Leek en de woensdagmiddag in Leek en Zuidhorn.

De gemeente komt hiermee tegemoet aan de behoefte van inwoners om buiten werk- en schooltijden af te spreken.

Afspraak maken

Inwoners kunnen voor het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs een online afspraak maken. Voor andere afspraken blijft het nodig dat inwoners bellen, zodat maatwerk geleverd kan worden.

De gemeente heeft coronamaatregelen getroffen om inwoners en medewerkers te beschermen. Zo is bij de balies plexiglas aangbracht, zijn speciale wachtruimtes ingericht en worden looplijnen aangebracht.

De locaties in Grootegast en Marum blijven vooralsnog gesloten.

Nieuws

Meest gelezen

menu