Westerkwartier doet Agorapand in Leek van de hand: nieuwe functie als kinderopvang

Het logo van het voormalige Leekster jongerencentrum Agora. Illustratie: archief DVHN

De gemeente Westerkwartier verkoopt het voormalig jongerencentrum Agora aan de Rodenburg in Leek.
Lees meer over
Westerkwartier

Het pand wordt in gebruik genomen als dependance van kinderopvang en buitenschoolse opvang De Jonge Wereld die nu al op drie plekken is gevestigd in Leek. Omdat het koopcontract nog niet is getekend, wilde wethouder Hielke Westra woensdagmiddag niet zeggen hoeveel geld is gemoeid met de overdracht. De aanvankelijke vraagprijs was 500.000 euro.

De buren

De bovenverdieping van Agora staat al jaren leeg. De grote zaal is in gebruik bij eigenaar Sikko Cazemier van de naastgelegen Rodenburghal. Hij heeft met de aspirant-koper afgesproken dat hij voor een aantal sportactiviteiten gebruik kan blijven maken van het Agorapand.

Nieuwbouw voor VV Grijpskerk

De komende jaren maakt Westerkwartier geld vrij om voetbalvereniging Grijpskerk aan een nieuw club- en kleedgebouw te helpen. Het bestaande gebouw vertoont veel gebreken. Bovendien doen tijdelijke units al langere tijd dienst als kleedgelegenheid. Deze units vertoont scheurvorming. Het opknappen van het clubgebouw vergt een investering van minimaal 400.000 euro. B en W trekken daarom liever op termijn ruim 1,5 miljoen uit sloop en nieuwbouw. Volgend jaar wordt 110.000 euro gestoken in renovatiewerkzaamheden aan het Zwemkasteel in Leek.

Ozb-tarief 5 procent omhoog in 2021 en 2021

De begroting van de gemeente voor volgend jaar sluit met een tekort van bijna 2 miljoen euro. Door een greep te doen uit de algemene reserves worden vergaande bezuinigingen voorkomen. Aan de verhoging van het OZB-tarief met 5 procent in zowel 2021 als 2022 is volgens B en W niet te ontkomen.

Nieuws

Meest gelezen

menu