Winkels in Westerkwartier mogen elke zondag open om hen door coronacrisis te loodsen

Het centrum van Zuidhorn. Foto: Gemeente Westerkwartier

Alle winkels in de gemeente Westerkwartier mogen vanaf 17 mei op zondag van 08.00 tot 20.00 uur open. Dit is een van de maatregelen die de gemeente heeft opgenomen in haar detailhandelsvisie. Doel is de detailhandel door de coronacrisis te loodsen.
Lees meer over
Westerkwartier

De aangepaste openingstijden gelden in eerste instantie tot en met 31 december. Aan het eind van het jaar wordt besloten of deze maatregel verlengd moet worden.

Verder wil de gemeente ondernemers helpen bij shop lokaal-campagnes en wil ze samen met de ondernemers de mogelijkheden bekijken om de dorpscentra ook online op de kaart te zetten.

Meteen starten met detailhandelsvisie

De detailhandelsvisie wordt 27 mei besproken in de gemeenteraad. B en W willen in overleg met de ondernemersverenigingen meteen starten met de uitvoering van de visie. Per dorp wordt gekeken welke acties nodig zijn.

Om de maatregelen te toetsen is er contact geweest met ongeveer 20 individuele ondernemers in de gemeente verdeeld over verschillende dorpen en vijf ondernemersverenigingen.

Negentig detaillisten bij gemeente aangeklopt voor Tozo

Op 6 mei hadden 900 ondernemers bij de gemeente Westerkwartier aangeklopt voor de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Tien procent van de aanvragen komt van detaillisten. Dit betekent dat negentig bedrijven in de detailhandel een aanvraag hebben ingediend. De verwachting is dat dit aantal oploopt naarmate de crisis langer duurt.

Nieuws

Meest gelezen

menu