Westerkwartiermakers bereidt nieuw theaterspektakel voor in Westerkwartier. West Side Story meets Fanfare. Audities in februari

Try out voorstelling Noar Huus, in Niekerk, westerkwartier Foto: Henk Veenstra

Stichting Westerkwartiermakers komt in september 2022 met een nieuw theaterspektakel. Daarvoor is zij op zoek naar acteurs vanaf een jaar of 18, met of zonder ervaring. De audities vinden plaats op zondag 13 februari. De werktitel voor het nieuwe spektakel is Westerkwartier Side Story.
Lees meer over
Westerkwartier

Het spektakel wordt geschreven door de talentvolle jonge schrijfsters Elly Scheele en Sofie Tseng en staat onder artistieke leiding van regisseur Saskia Broertjes. De voorstelling is geïnspireerd op de filmklassieker West Side Story van Sondheim, vermengd met een vleugje Fanfare van Bert Haanstra. In de West Side Story draait alles om jeugdige straatbendes die met elkaar uitvechten van wie ‘de straat’ is. In de Westerkwartierder versie draait het om de strijd tussen verschillende muziekstijlen. Gelukkig ligt de liefde altijd op de loer.

De organisatie is op zoek naar volwassen acteurs. Spelervaring is niet per sé noodzakelijk, enthousiasme en bereidheid om te leren wel. De audities zijn niet voor specifieke rollen, tijdens de audities kijkt de regisseur wat het beste past. De voorstellingen vinden plaats van 15 tot en met 25 september. De repetities beginnen in maart op een nader te bepalen avond. In eerste instantie wordt een één avond per week gerepeteerd en af en toe een repetitiedag of -weekend. Naarmate de voorstellingen dichterbij komen zullen de repetities toenemen.

Opgeven kan vóór 10 februari op via audities@westerkwartiermakers.nl. De audities vinden plaats op zondagmiddag 13 februari in het CCZ in Zuidhorn.

Nieuws

menu