Zuidhorn krijgt een gratis 'stoppen-met-roken-pop-uppoli'

Foto: VNN.

De gemeente Westerkwartier en VNN slaan de handen ineen om mensen die willen stoppen met roken te helpen in een gratis pop-uppoli in het Cultureel Centrum Zuidhorn.
Lees meer over
Westerkwartier

De juiste begeleiding en aanmoediging kan het verschil maken voor mensen die willen stoppen met roken, schrijft gemeente Westerkwartier.

Zes bijeenkomsten

In de pop-uppoli worden groepsbijeenkomsten geleid door deskundige coaches van VNN. ‘Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in praktische tips. Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je trek krijgt in een sigaret, en waarom werkt dat? Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod.’

Wethouder stopte ook met roken

Wethouder Elly Pastoor is ervaringsdeskundige en raadt de pop-uppoli aan. ,,Heel lang geleden ben ik met hulp van een pop-uppoli van het roken afgekomen. Ik kan het iedereen aanraden.’’

Er zijn zes bijeenkomsten van twee uur op 16 februari en 2, 9, 16, 23, en 30 maart, van 18.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan via pop-uppoli@vnn.nl.

Nieuws

menu