Samen met

Actieweek van leerlingen Terra Oldekerk voor vluchtelingen uit Oekraïne levert 2.525 euro op, kinderen uit opvang Sebaldeburen kunnen dagje uit

Foto: Terra Oldekerk

De leerlingen van Terra Oldekerk hebben met verschillende acties 2525 euro opgehaald voor vluchtelingen uit Oekraïne. Van 28 maart tot en met 1 april werden er onder andere broodjes knakworst verkocht en een eindfeest georganiseerd.
Lees meer over
Westerkwartier

Het doel van deze actieweek was om zoveel mogelijk geld op te halen voor de kinderen die zijn gevlucht uit Oekraïne en momenteel in Sebaldeburen verblijven. De leerlingen vonden dat die kinderen, na alle recente gebeurtenissen door de inval van Rusland, een onbezorgde dag verdienen. Daarom werden er tijdens iedere pauze broodjes knakworst, koek en cake verkocht.

Daarnaast werden er plastic flessen ingezameld en werd de actieweek afgesloten met een spetterend eindfeest. Ook de Terra Loop, een sponsorloop waarbij leerlingen zoveel mogelijk rondjes van 1,3 kilometer rond de school moesten rennen, heeft geld opgeleverd. Het eindbedrag is uitgekomen op 2525 euro en komt ten goede aan een dagje uit voor de kinderen in de opvang van Sebaldeburen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu