Samen met

Anna van der Es (10 jaar) neemt initiatief voor Kleedjesmarkt Zuidhorn. Spullen, speelgoed en zelfgemaakte lekkernijen voor oorlogsslachtoffers Oekraïne

Kleedjesmarkt in Zuidhorn Beeld: Anna van der Es

Op Overtuinen in Zuidhorn (dat is het plein voor de Albert Heijn) is op 13 april van 14.00 tot 16.00 uur een kleedjesmarkt. Een initiatief van scholiere Anna van der Es (10 jaar).
Lees meer over
Westerkwartier

Kinderen van de basisschoolleeftijd mogen op een kleedje spullen, speelgoed en zelfgemaakte lekkernijen verkopen. Ook mogen ze muziek maken of kunsten vertonen om daarmee geld op te halen.

Het plan is een initiatief van Anna van der Es (10 jaar) uit Zuidhorn. Ze kwam op het idee na het horen van de berichten over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Uit meeleven met de slachtoffers kwam ze op het idee om geld in te zamelen voor Giro555.

Ze zocht hierover contact met de burgemeester van het Westerkwartier, Ard van der Tuuk. Deze reageerde enthousiast en deed de toezegging dat medewerkers van het gemeentehuis zouden helpen bij de organisatie van het evenement en bij de PR.

Inmiddels zijn bij alle scholen in Zuidhorn flyers uitgedeeld aan de kinderen met informatie over hoe ze kunnen meedoen aan de kleedjesmarkt. Anna hoopt dat er honderd kleedjes zullen zijn. Aanmelden op het mailadres van haar vader: martenxl@gmail.com .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu