Samen met

CDA in Westerkwartier ziet na zwaar teleurstellende gemeenteraadsverkiezingen af van deelname aan nieuwe coalitie

Foto: ANP

Het CDA zal niet deelnemen aan vervolggesprekken over een nieuw te vormen coalitie in het Westerkwartier. Dat hebben de Christendemocraten dinsdag gemeld aan informateur Marcel Thijssen. Daarmee komt er voorlopig ook een einde aan het wethouderschap van Hielke Westra.
Lees meer over
Westerkwartier

Nadat het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart twee van de vijf zetels verloor, kiezen fractie en bestuur er nu voor om geen rol te spelen in de coalitievorming in Westerkwartier. In plaats daarvan zal de partij een ‘constructieve oppositierol’ gaan vervullen in de gemeenteraad, zo maakt het CDA dinsdag bekend.

Het CDA ziet de verkiezingsnederlaag als een opdracht aan zichzelf om vanuit de oppositie te werken aan het dichten van de kloof tussen inwoners en de overheid. ‘Wij zullen ons op een duurzame en verbindende manier blijven inzetten voor onze mooie gemeente’, aldus de CDA-fractie in het Westerkwartier.

De fractie van het CDA bestaat de komende vier jaar uit Geertje Veenstra, Reinette Gjaltema en Jan Willem Slotema. Een kleine fractie betekent een andere portefeuille verdeling op de grote onderwerpen. Gjaltema zal de komende periode fractievoorzitter zijn.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu