Samen met

Dakrestauratie Dorpskerk Zuidhorn helemaal afgerond, reparatie oudste rijksmonument van het dorp is binnen budget gebleven

Foto: Dorpskerk Zuidhorn

De restauratie van het dak van de Dorpskerk in Zuidhorn is afgerond. Door een subsidie van 130.000 euro van de provincie Groningen kon in september 2021 groen licht worden gegeven aan de restauratieplannen.
Lees meer over
Westerkwartier

De werkzaamheden verliepen volgens schema en dat was mede te danken aan de goede weersomstandigheden tijdens de restauratie in de herfst. Begin november waren de werkzaamheden al afgerond. Het plaatsen van de opnieuw vergulde ster op de punt van het dak boven de consistorie markeerde de afsluiting van een geslaagde restauratie.

De kosten voor de restauratie zijn binnen het budget gebleven. Er werd verwacht dat de restauratie 190.000 euro zou kosten en uiteindelijk moest er 188.600 euro worden betaald voor de werkzaamheden aan het dak. Naast de provincie Groningen droegen ook het Prins Bernhard Cultuurfonds, Insinger Stichting, TBI Fundatie, Muller fonds en het Fonds Gravin van Bylandt financieel bij.

Dakpannen

Daarnaast werd er ook een crowdfundingsactie georganiseerd. Op het dak van de Dorpskerk liggen zo’n 9000 dakpannen en die konden per stuk voor 1 euro gesponsord worden. De actie haalde landelijk het nieuws en heeft uiteindelijk een kleine tienduizend euro opgeleverd.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu