Westerkwartier toont zich van haar gastvrije kant voor Oekraïners: stichting werkt aan schil van vrijwilligers rond iedere vluchteling

Westerkwartier toont zich van haar gastvrije kant. Op dit moment worden rond de 65 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen op twee locaties in Sebaldeburen (voormalige school Aquarel) en in Grootegast in het voormalige kerkgebouw House of Blessing als onderdeel van het Museumplein. Daar komt binnenkort in Zuidhorn een derde locatie bij: het voormalige schoolgebouw Gomarus College. Daar is straks plek voor 100 tot 150 vluchtelingen.

Minke Oosterhof en dochter Anne (links) met hun Oekraïense gasten (vlnr) moeder Nathalia, dochter Anna en oma Larissa bij hun huis aan de Groningerstraatweg in Grijpskerk.

Minke Oosterhof en dochter Anne (links) met hun Oekraïense gasten (vlnr) moeder Nathalia, dochter Anna en oma Larissa bij hun huis aan de Groningerstraatweg in Grijpskerk. Foto: Koos Bijlsma

Naast deze drie grootschalige locaties vindt kleinschalige opvang plaats bij gezinnen. Op dit moment zijn dat ruim 70 gezinnen, maar de verwachting is dat dit aantal in rap tempo gaat toenemen. Vooral kleine dorpen hebben al aangeboden graag een bijdrage te willen leveren aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dat geldt bijvoorbeeld voor een dorp als Niezijl.

Nieuws

menu