Samen met

Geslaagde 15e Leekstermeer Wandeltocht levert 19.000 euro op voor Stichting Leergeld Westerkwartier Noordenveld

Alweer de 15e Leekstermeer Wandeltocht. Leekstermeer Wandeltocht

Nadat twee jaar op rij de Leekstermeer Wandeltocht (LMWT) door Corona geen doorgang kon vinden werd zaterdag 21 mei de 15e editie met 900 deelnemers weer gelopen.
Lees meer over
Westerkwartier

Ruim 900 deelnemers startten bij Infocentrum Nienoord om een van de vier nieuw uitgezette routes (10, 17.5, 25 en 40 km) langs het Leekstermeer, door De Onlanden en de kop van Drenthe te lopen.

De omstandigheden en sfeer konden niet beter. Het was perfect wandelweer, droog en tegen de 20 graden, de routes waren mooi en afwisselend en de natuur was zo in het voorjaar op haar mooist. Wandelaars kwamen vaak langs plekken waar ze nog nooit waren geweest. Bij de horeca onderweg en op veel stempelplekken heerste een gezellige sfeer en was livemuziek te horen. De wandelaars zijn door de organisatie voorzien van water en appels voor onderweg en goed opgeleide verkeersregelaars zorgden voor een veilige oversteek. Er was ook EHBO aanwezig, maar deze hoefde gelukkig bij dit evenement niet in actie gekomen.

Initiatief en organisatie

Het initiatief en de organisatie van de LMWT was traditiegetrouw weer in handen van Rotary Groningen-West. Het totaalbedrag aan inschrijfgeld en bijdragen van alle sponsoren kwam dit jaar uit op maar liefst 19.000 euro. Deze opbrengst gaat volledig naar Stichting Leergeld Westerkwartier Noordenveld. Hiermee kunnen veel kinderen in onze gemeenten indien nodig financieel ondersteund worden om ook mee te kunnen doen aan sport, muziekles of het behalen van een zwemdiploma.

Inmiddels is de datum voor de LMWT van volgend jaar bekend: zaterdag 3 juni 2023.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

Meest gelezen

menu