Samen met

Groot Mannenkoor Noord-Nederland zingt ‘I have a dream’, naar de bekende uitspraak van Martin Luther King (en nog meer liederen) in De Rank in Zuidhorn

Groot Mannenkoor Noord-Nederland zingt in Zuidhorn. Eigen foto

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland geeft op zaterdag 7 mei om 15.00 uur een concert in De Rank in Zuidhorn. De mannen brengen een repertoire ten gehore met prachtige arrangementen van onder andere Psalm 42.
Lees meer over
Westerkwartier

Daarnaast zingen ze het indrukwekkende lied ‘I have a dream’, naar de bekende uitspraak van Martin Luther King. De koorsolisten laten zich horen in onder andere ‘Where no one stands alone’ en ‘Coming home’.

De organist uit Katwijk, Hugo van der Meij, begeleidt het koor aan het orgel en wisselt de mannenzang af met orgelimprovisaties. Het projectkoor GMNN is uitgegroeid tot een hechte groep zangers met een vaste kern van deelnemers. De mannen komen voornamelijk uit de noordelijke provincies en daarnaast is een groep van tien zangers van Texel actief en reist voor elke repetitie en concert met elkaar naar het vaste land. De gedreven mannenkoordirigent Martin Mans vormt een geheel van de stemmen en laat enkele koorsolisten er bovenuit komen. Het koor werkt op projectbasis en is bedoeld voor mannen die, naast het lidmaatschap van hun reguliere koor, meer willen zingen. Ook voor zangers met onregelmatig werk is het zingen op projectbasis aantrekkelijk gebleken.

De Rank, Westergast 8 Zuidhorn. Op zaterdag 7 mei aanvang 15.00 uur. Toegang 10,00 euro, online 13,50 euro. PCOB, KBO en ANBO-leden betalen 12,50 euro en kinderen tot en met 11 jaar gratis.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu