Samen met

Beelden met de horizon als ultieme lijn van Keizer en zeefdrukken van Konig. Te zien bij open atelier/huis Wianda Keizer in Den Ham

Wianda Keizer met open atelier/huis. Foto: Wianda Keizer

Beeldend kunstenaar Wianda Keizer woont al 20 jaar in Den Ham. In juni gaat ze twee weekenden haar huis en atelier open doen voor kunstminnend publiek.
Lees meer over
Westerkwartier

Alles wat ze in huis heeft laat Keizer zien: een overzicht van haar beeldende werk van de afgelopen jaren. Haar werk ontstaat door te spelen met materiaal, door het zoeken naar vorm en lijn, met in het achterhoofd altijd de ultieme lijn: de horizon. Door middel van ordenen, rangschikken, herhalen en manieren van bevestigen ontstaan er abstracte beelden.

Ze gebruikt alledaagse materialen als papier en touw, soms in combinatie met ijzer of een ander sterker materiaal. Voor haar beelden buiten speelt ze met lijnen en vlakken van cortenstaal, net zo lang tot het beeld zijn uiteindelijke vorm gevonden heeft.

Gastkunstenaar Inez Koning

Als gastkunstenaar heeft ze Inez Koning (geboren in Leens) uitgenodigd. Haar werk hangt bij Wianda in huis aan de muren. Het werk is vrijwel altijd gebaseerd op de directe waarneming, vooral van de nabije omgeving. Meestal legt ze haar indrukken eerst fotografisch vast. Die foto’s gebruikt ze als uitgangspunt voor haar grafische werk, dat vooral uit zeefdrukken bestaat.

Haar zeefdrukken bestaan uit meerdere drukgangen, die uiterst zorgvuldig op elkaar worden afgestemd en daardoor de grenzen van de techniek verkennen. Door de gedetailleerde en zorgvuldige uitvoering heeft het werk een gevoelig, poëtisch karakter, met een heel eigen handschrift. Haar ambachtelijke, arbeidsintensieve werkwijze gedijt het best bij kleine, handzame formaten.

In de weekenden van 18, 19 en 25, 26 juni van 11.00 tot 17.00 uur. S. Veldstraweg 64 Den Ham

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

Meest gelezen

menu