Samen met

Groepsexpo met stillevens, portretten en landschappen van Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Roomsterborgh Leek

Nieuw talent in de Roomsterborgh in Leek. Foto: Pixabay

Nieuw talent van de drie-jarige vakopleiding van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen toont een overzicht van werken in een groepstentoonstelling in de Roomsterborgh in Leek.
Lees meer over
Westerkwartier

Deze expositie kan zondag 19 juni en van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni elke middagworden bezocht. Een mooie kans om werk van deze lichting studenten te bewonderen en aan te kopen. Dagelijks zijn een aantal exposanten aanwezig om bezoekers op te vangen en vragen te beantwoorden.

De Klassieke Academie leidt talentvolle geselecteerden op tot kunstenaar in de rijke Nederlandse figuratieve traditie. Klassieke, door de eeuwen heen gevormde, vaardigheden worden verbonden met eigentijdse opvattingen en ideeën. Om vakkennis eigen te maken en vaardigheden steeds verder te ontwikkelen wordt een intensief programma doorlopen met praktijkvakken zoals bijvoorbeeld portret- en modelschilderen, compositie en expressie, kleurenleer en aquarelleren. Ook de kunstgeschiedenis wordt diepgaand bestudeerd. Er wordt gewerkt met verschillende technieken en schildermaterialen. Ook het maken houtsneden , etsen en lithografieën komt in de opleiding aan de orde.

In de groepsexpositie zijn gevarieerde werken te zien, zoals stillevens, portretten en landschappen.

Exposanten: Carola Breukelman, Merel Feenstra, Sanne Hellingman, Pauline Jonker, Bart Kelderman, Tally van Oosterom, Jessica de Rover, Marietje Stiekema, Janny Stoker, Gerlinde Visscher, Olga Voronina, Gabi Vos, Marieke Wijffels, Ekaterina Yakovleva, Welmoed Westerdijk, Renate Lussenburg, Aad Hoogeveen

Roomsterborgh, Roomsterweg 5-1, Leek.

Op donderdag 23 juni, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni is de expositie tussen 14.00 en 17.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. Op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

Meest gelezen

menu