Samen met

Lintjesregen politiek Westerkwartier. Peter Holsappel, Mattheüs Gorter en Hans Koenders zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De drie scheidende raadsleden die na langdurige trouwe politieke dienst koninklijk werden onderscheiden met (vlnr) Hans Koenders, Mattheüs Gorter en Peter Holsappel. Rechts burgemeester Ard van der Tuuk. Foto: Koos Bijlsma

Omdat zij meer dan twaalf jaar actief zijn geweest in de lokale politiek zijn de fractievoorzitters Peter Holsappel (ChristenUnie) uit Marum en Mattheüs Gorter (VVD) uit Oldekerk samen met raadslid Hans Koenders (PvdA) uit Marum afgelopen dinsdagavond koninklijk onderscheiden. Zij zijn alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Lees meer over
Westerkwartier

De versierselen die bij de onderscheiding horen, werden opgespeld door burgemeester Ard van der Tuuk. Dat gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering in het Nationaal Rijtuigenmuseum op Landgoed Nienoord in Leek.

Het langs zittende raadslid was Holsappel die in totaal 16 jaar actief was in de gemeentepolitiek: 12 jaar in de voormalige gemeente Marum en daarna in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Gorter was eerder werkzaam in de gemeenteraad van Grootegast en Koenders in de Marumer politiek. Alle drie waren van meet af aan voorstanders van de invoering van gemeentelijke herindeling.

Afscheid van in totaal dertien raadsleden

In het bijzijn van een groot aantal familieleden en vrienden werd in totaal afscheid genomen van dertien raadsleden die (vrijwillig of onvrijwillig) niet terugkeren in de gemeenteraad. De overige raadsleden die afscheid namen waren Gerrit Cornelisse (ChristenUnie), Annejet Jansma en Jacob Bos (beiden CDA), Henk Bakker, Han Warmelink en Aartjan Feitsma (alle drie GroenLinks), Joachim Bekkering (PvdA), Jeroen Betten en Ina van Deventer (beiden VVD) en Chris Veeze (Partij 50Plus).

Burgemeester Van der Tuuk loofde de ‘actieve, scherpe en verbindende rol’ van de eerste gemeenteraad Westerkwartier. Aan het einde van de bijeenkomst werd tevens afscheid genomen van raadsgriffier Jan de Jong. Een dag later trad op dezelfde locatie de nieuwe gemeenteraad aan samen met de nieuwe griffier Onno de Vries uit De Wilp.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu