Samen met

Paarden draven in Eenrum - trainers weten de grasbaan te vinden

Spectaculaire paardensport in Eenrum. Bas Huybers - Huybers.com

Na twee jaar corona zullen de dravers op woensdag 17 augustus weer van start gaan op het gras van het sportpark aan de J.J. Willingestraat in Eenrum. Daarmee keert een stukje historie terug naar het dorp waar al vanaf 1957 gekoerst wordt.
Lees meer over
Westerkwartier

Na het sluiten van de drafbaan in het Stadspark van Groningen leek drafsport in de provincie Groningen een verloren zaak maar een sport met een dermate rijke historie geeft zich niet zomaar gewonnen. Dankzij de samenwerking tussen de organisaties van de grasbaankoersen in Aduard en Eenrum staan er dit jaar toch weer twee meetings op het programma. In Aduard was de eerste meeting op woensdag 15 juni terwijl de paarden het gras van Eenrum op woensdag 17 augustus aan zullen doen.

Naast de samenwerking tussen de besturen van Aduard en Eenrum is ook de introductie van het RBC (Regionaal Banen Circuit) een belangrijke impuls voor de drafsport op gras. Binnen het RBC werken de kleinere banen van Alkmaar, Joure, Eenrum, Emmeloord, Aduard en Hilversum samen en hieruit vloeien talloze nieuwe initiatieven voort. Een belangrijk gevolg van die initiatieven is dat de Nederlandse trainers weer massaal aanwezig zijn op de grasbanen in Nederland. Veel paarden, veel publiek, prachtige sport en een gezellige sfeer maken een bezoek aan de grasbanen tot een heerlijk dagje uit.

Eenrum staat binnen de drafsport hoog aangeschreven. Trainers en pikeurs reizen graag af naar Groningen vanwege de uitmuntende verzorging en organisatie door de vrijwilligers in Eenrum. Ook het publiek komt in Eenrum volop aan haar trekken. Naast topsport organiseert het bestuur van Eenrum jaarlijks diversie publieksacties zoals een verloting waarbij talloze mooie prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is dit jaar een rondvlucht boven de provincie Groningen waarbij uiteraard ook over Eenrum gevlogen wordt.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu