Samen met

Tijd voor actie! Martha van den Horn (70) van Schildersclub Zonnehuis Oostergast Zuidhorn zet 25 kunstwerken in de verkoop voor Oekraïne Giro555

Martha van den Horn. Foto: Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

De schildersclub van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn zet zich in voor de inwoners van Oekraïne. De oorlog raakt de bewoners enorm, daarom willen ze graag iets doen. Ruim 25 kunstwerken worden verkocht en de opbrengst wordt overgemaakt aan Giro555 voor Oekraïne.
Lees meer over
Westerkwartier

Iedere maandagochtend komen een aantal bewoners naar het Dorpsplein van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn om te schilderen. Bewoonster Martha van den Horn (70), opgegroeid in Kantens, is al jaren een zeer actief lid van de schildersclub. Ze woont sinds 1984 bij Zonnehuis Oostergast, waarvan de laatste jaren bij het Centrum voor Beademingszorg.

Martha zit in een elektrische rolstoel en heeft 24-uur per dag beademing nodig, omdat door een vergroeiing in de rug haar linkerzijkant wordt ingedrukt. Die druk zit ook op de longen. Ondanks haar beperking, barst Martha van de energie. Naast het schilderen is Martha lid van het koor en speelt ze graag keybord tijdens de wekelijkse muziektherapie.

Langst lid van de schilderclub

Martha is van alle deelnemers het langst lid van de schildersclub. Met een vader als huisschilder heeft ze aanleg voor tekenen, meegekregen. Martha schildert graag dieren. Ze houdt van de natuur en vrolijke kleuren. In 2016 was er een expositie van Martha’s schilderijen in haar geboortedorp Kantens. Een familielid noemde haar Martha van Gogh. En sindsdien ondertekent ze haar schilderijen met MVG. ,,Je kunt je gevoelens in een doek stoppen. Als ik gespannen ben, dan ontspan ik bij het schilderen weer helemaal. De tranen springen mij in de ogen als ik de beelden van de Oekraïne op tv zie. Ik vind het onmenselijk wat daar gebeurt. Tijd voor actie! De andere schildergroepsleden doen graag mee.”

Doe een bod en steun Oekraïne

Wilt u Oekraïne steunen? En in het bezit komen van een prachtig kunstwerk? Doe een bod. Er zijn ruim 25 kleurrijke schilderijen van 50 x 70 centimeter te koop. De schilderijen zijn te bekijken in het Dorpsplein van Zonnehuis Oostergast of op de website www.zonnehuisgroepnoord.nl/nieuwsbericht .

Of neem contact op met Wilma Kuper, activiteitenbegeleider van Verenigingsleven Zonnehuis Oostergast. Mail w.kuper@zonnehuisgroepnoord.nl of bel 0594 508 564.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu