Samen met

Toegankelijk Westerkwartier in de lift

Platform Toegankelijk Westerkwartier is op zoek naar vrijwilligers.

Het Platform Toegankelijk Westerkwartier mag zich verheugen in een steeds betere bekendheid. Maar het kan nog beter, want het platform wil alle 41 dorpen in het Westerkwartier bereiken en van dienst zijn.
Lees meer over
Westerkwartier

De vrijwilligers komen op voor de belangen van mensen met een handicap in het Westerkwartier, als ervaringsdeskundige of betrokkene. Zij werken aan een betere toegankelijkheid van voorzieningen, openbare ruimte, vervoer en digitale ruimte en zijn een serieuze gesprekspartner voor gemeente Westerkwartier.

Wil jij deel uit maken van deze groep die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeente en aan diverse organisaties over de toegankelijkheid van voorzieningen? Sluit je dan aan, want meer vrijwilligers betekent een nog beter bereik in het hele Westerkwartier.

De vrijwilligers zijn verdeeld in werkgroepen, gekoppeld aan werkgebieden. Momenteel zijn werkgroep Leek, werkgroep Marum en werkgroep Zuidhorn-Grootegast-Ezinge actief. De werkgroepen komen ongeveer 1x per maand bij elkaar. Daarnaast gaan zij op stap om op locaties de toegankelijkheid te bekijken en gesprekken met betrokkenen te voeren. Deze werkgroepen willen voldoende menskracht hebben om onderwerpen over toegankelijkheid van voorzieningen en openbare ruimte vanuit de woonplaatsen goed bij de gemeente en organisaties aan de orde te kunnen stellen.

Vele handen maken licht werk en leveren meer steentjes die bijgedragen kunnen worden.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Anne Stuit. 0594-696784.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu