Samen met

Wadpalen en vogels in de Piloersemaborg Den Ham. Recente kunst van Nanny ter Wiel (installaties) en Noor Agter (vogels) geïnspireerd op waddengebied

Installatie Nanny ter Wiel uit Loppersum. Foto: Nanny ter Wiel

In mei exposeren in de Piloersemaborg (Den Ham) de Groningse kunstenaars Nanny ter Wiel en Noor Agter recent werk dat is geïnspireerd op het waddengebied.
Lees meer over
Westerkwartier

De installaties, schilderijen en pastels van Nanny ter Wiel tonen met oog voor detail de waddenkust en in het bijzonder de doorleefde rijsdampalen. Noor Agter exposeert vogels, bladeren en boten van papier-maché die breekbaar ogen maar sterk en krachtig zijn.

De expositie met recent werk van Nanny ter Wiel (uit Loppersum) en Noor Agter (uit Eenrum) wordt georganiseerd door de culturele commissie van de ‘Vereniging Vrienden van de Hamsterborg’ in de Piloersemaborg in Den Ham.

Nanny ter Wiel is beeldend kunstenaar en werkte na een conservatoriumopleiding als zangpedagoge. Ze schildert al vanaf haar jeugd maar haar carrière nam een vlucht sinds ze zich volledig op de beeldende kunst kan concentreren. Haar werk hangt in verschillende Europese landen (Duitsland, Tsjechië en Spanje) en ze exposeert in binnen- en buitenland.

Noor Agter studeerde aan Academie Minerva in Groningen en de Hogeschool der Kunsten in Utrecht. Ze maakt ruimtelijk werk van papier-maché, schilderijen, tekeningen, installaties en foto’s. Haar werk werd geëxposeerd in verschillende musea, galeries en kerken in Nederland en in de BBK-galerie in Oldenburg.

De tentoonstelling is geopend in de weekenden van 7/8, 14/15 en 21/22 mei. Piloersemaborg, Sietse Veldstraweg 25 Den Ham. Zie ook www.hamsterborg.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westerkwartier

Nieuws

menu