Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde steekt loftrompet over 'Grepen uit het verleden van Ter Apel'. 'Jakob, het ziet er weer prachtig uit'

Het eerste exemplaar is voor burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde. Foto: Paul Abrahams

„Het gaat goed met de voorverkoop van ‘Grepen uit het verleden van Ter Apel’, boven verwachting. Maar ik ben ook zo blij met het resultaat. Van heinde en verre zijn boeken gereserveerd. Uit alle provincies, behalve Zeeland tot nu toe. Zouden daar geen oud-inwoners van Ter Apel wonen? Leuk om te vermelden is dat veel mensen alle vijf boeken in de kast hebben staan.”
Lees meer over
Westerwolde
Stadskanaal

Dat zegt Jakob Been die voor de vijfde keer in eigen beheer een boek heeft uitgegeven over zijn woonplaats Ter Apel. Net als twee jaar geleden is het eerste exemplaar aangeboden aan burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, die wederom het voorwoord heeft geschreven.

Loftrompet

Velema - hij is geboren en getogen in Ter Apel - haalt in zijn werkkamer in het gemeentehuis in Wedde samen met Been oude herinneringen op en steekt tijdens het doorbladeren de loftrompet over het nieuwe boek van de procesoperator van Avebe. „Jakob, het ziet er weer prachtig uit. En het ruikt nog zo lekker vers.”

Voorbereidingen deel zes zijn begonnen

Deel vijf is nog maar net te koop, toch is de auteur uit Ter Apel reeds begonnen aan deel zes. „De eerste hoofdstukken van ‘Mensen en monumenten uit Ter Apel’ zijn al klaar”, verklapt hij. „Over twee jaar ligt ook dit boek in de winkel.”

Zeven onderwerpen

Het boek ‘Grepen uit het verleden van Ter Apel’ kost 27,50 euro in de winkel. In het boek wordt uitgebreid aandacht geschonken aan zeven onderwerpen. Zoals de molen van Deiman, het Dülmer orkest, de geschiedenis van de gereformeerde kerk en Chris Hartog. En niet te vergeten: het bombardement op de aardappelmeelfabriek in Ter Apelkanaal in 1944, waarbij tien werknemers van de fabriek om het leven zijn gekomen. Hoe kon het toch gebeuren dat geallieerde piloten zoveel bommen op een verkeerde locatie lieten vallen?

Lezersactie

Lezers van deze krant maken kans om een exemplaar van ‘Grepen uit het verleden van Ter Apel’ te winnen. Stuur voor zaterdag 18 december een mail naar kanaalstreek@mediahuisnoord.nl

Nieuws

menu