De rotorbladen van de windturbine bij Eerste Exloërmond draaien binnenkort hun eerste testrondes

Binnenkort de eerste testrondes. Foto: Eigen foto

De rotorbladen van de windturbine bij Eerste Exloërmond draaien binnenkort hun eerste testrondes, maar het kan nog enkele weken duren voordat de windturbine definitief elektriciteit gaat produceren. Dat de wieken ook vaak stil staan gedurende de inbedrijfstelling, komt vanwege de benodigde checks en testen.
Lees meer over
Westerwolde

De bekabeling voor de definitieve verlichting is inmiddels afgerond. Sinds donderdag is daardoor de definitieve verlichting in werking. Bovenop de windmolen is één lampenset aangebracht: één lamp knippert overdag (wit licht), na zonsondergang schijnt de lamp permanent (rood licht). De vier lampen halverwege de toren schijnen ‘s avonds en ‘s nacht permanent rood.

Lichtsterkte

De lichtsterkte is mede afhankelijk van het weer. Bij helder weer wordt de verlichting gedimd. Het sterkste is de witte knipperende verlichting boven op de turbine die overdag brandt. De rode verlichting die ‘s avonds en ‘s nachts brandt is tien keer minder sterk.

De rij van vier (rode) lampen die in het donker halverwege de torenhoogte branden, heeft een lichtintensiteit die nog eens veertig keer minder is.

Vragen en antwoorden

De bouw van het windpark leidt tot vragen. Veel antwoorden zijn te vinden op de website van het windpark: Windpark Drentse Moden - Oostermoer .

Nieuws

menu