'Dit windmolenplan zie ik niet meer zitten'

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Boer-politicus Pieter Dinkla ziet de aanleg van het windmolenpark bij De Lethe, aan de Duitse grens, in de voorgenomen vorm niet meer zitten.
Lees meer over
Westerwolde

,,Er is toch te weinig draagvlak voor, dan moet je zo’n project niet van de grond tillen’’, stelt hij.

Dinkla nam vorig jaar met drie collega-boeren het initiatief voor het windmolenpark. Zij hebben land bij de buurtschap De Lethe en daarop zouden zo’n zes grote windmolens moeten verrijzen. De vier vroegen het bedrijf Solarfields het plan verder uit te werken.

In de ijskast

Solarfields voerde gesprekken met omwonenden, maar nu staat het plan in de ijskast. Dit in afwachting van een provinciaal beleid voor het plaatsen van grote windmolens. ,,Als dat beleid windmolens bij De Lethe niet toelaat, houdt alles op’’, zegt Dinkla, die tevens VVD-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Westerwolde is.

Als er wel windmolens mogen komen, moet het plan volgens hem worden aangepast. ,,Want tegen het huidige plan is weerstand, dat hebben we vernomen. We hebben altijd gezegd dat er voldoende draagvlak moet zijn. Dat is er nu niet. Het plan moet zo worden aangepast dat inwoners van De Lethe en Bellingwolde meer meeprofiteren van de opbrengst van de molens. Met de andere initiatiefnemers ga ik over zo’n aanpassing praten.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu